LOADING...

 Valaistus

Lämmitys

Energiansäästö

Mukavuus

Ilmaista energiaa

Etäohjattavuus

Aurinkopaneelijärjestelmä

Aurinkopaneelit ovat yksi yleisimmistä tavoista hyödyntää aurinkoenergiaa sähköntuotannossa. Aurinkopaneelit koostuvat monesta eri osasta ja komponentista, jotka yhdessä muodostavat aurinkopaneelin toimintakyvyn.

Aurinkopaneelin komponentit

Aurinkopaneelin pääkomponentti on aurinkokenno, joka koostuu yksittäisistä piisoluista. Piisolut ovat ohuita levyjä, jotka on valmistettu piikiteestä. Piisoluissa on kaksi kerrosta, joista toinen on varattu negatiivisilla hiukkasilla ja toinen positiivisilla hiukkasilla. Kun auringonsäteet osuvat piisoluun, ne saavat negatiiviset ja positiiviset hiukkaset liikkeelle, mikä aiheuttaa sähkövirran.

Aurinkopaneelin toimintaa varten tarvitaan myös muita komponentteja. Yksi tärkeimmistä komponenteista on invertteri, joka muuntaa aurinkopaneelin tuottaman tasavirran vaihtovirraksi, jota voidaan käyttää kotitalouden sähkölaitteissa. Invertteri myös valvoo ja hallinnoi aurinkopaneelin toimintaa, varmistaa että se toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Lue lisää

Peruskäyttö

Medialaitteet

Valaistus

Ajoneuvon lataus

Aurinkopaneelien toiminta

Aurinkopaneeli on laite, joka hyödyntää auringon säteilyä tuottaakseen sähköenergiaa. Aurinkopaneelin toiminta perustuu aurinkokennojen kykyyn muuntaa auringonsäteily sähköenergiaksi.

Aurinkopaneelin pääkomponentti on aurinkokenno, joka koostuu yksittäisistä piisoluista. Piisolut ovat ohuita levyjä, jotka on valmistettu piikiteestä. Piisoluissa on kaksi kerrosta, joista toinen on varattu negatiivisilla hiukkasilla ja toinen positiivisilla hiukkasilla. Kun auringonsäteet osuvat piisoluun, ne saavat negatiiviset ja positiiviset hiukkaset liikkeelle, mikä aiheuttaa sähkövirran.

Lue lisää

5 syytä miksi ostaa aurinkopaneelijärjestelmä

  1. Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen valinta: Aurinkopaneelit tuottavat sähköä ilman fossiilisten polttoaineiden käyttöä, mikä vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä. Tämä tekee aurinkopaneeleista erittäin ympäristöystävällisen valinnan.
  2. Aurinkopaneelit säästävät rahaa: Vaikka aurinkopaneelien hankintakustannus voi aluksi vaikuttaa korkealta, pitkällä aikavälillä aurinkopaneelit säästävät rahaa. Sähkölaskut pienenevät ja investointi maksaa itsensä takaisin nopeasti.
  3. Aurinkopaneelit ovat kestäviä: Aurinkopaneelit kestävät useita vuosikymmeniä, ja niille annetaan pitkät takuut. Tämä tarkoittaa, että aurinkopaneelit ovat erittäin kestäviä ja luotettavia.
  4. Aurinkopaneelit parantavat kiinteistön arvoa: Aurinkopaneelit voivat nostaa kiinteistön arvoa, sillä ne ovat haluttu ominaisuus monille asunnon ostajille. Tämä tarkoittaa, että aurinkopaneelit voivat olla hyvä investointi myös kiinteistön arvon kannalta.
  5. Suomessa on paljon aurinkoa: Vaikka Suomi ei ehkä ole ensimmäinen maa, joka tulee mieleen aurinkoenergian suhteen, Suomessa on yllättävän paljon aurinkoa erityisesti kesäaikana. Suomessa on myös paljon alueita, joissa aurinkopaneelit toimivat erittäin tehokkaasti. Tämä tekee aurinkopaneelien hankinnasta Suomessa erittäin järkevän valinnan.

Järjestelmän asentaminen

Aurinkopaneelijärjestelmän asentamiseen kuluva aika ja sen vaikeusaste riippuvat monista eri tekijöistä, kuten aurinkopaneelijärjestelmän koon, asennuspaikan ominaisuuksista, sähköjärjestelmän valmiudesta ja paikallisten säädösten noudattamisesta.

Pienempien aurinkopaneelijärjestelmien, kuten yksittäisen paneelin asentaminen, voi kestää vain muutamia tunteja. Suuremman aurinkopaneelijärjestelmän asentaminen sen sijaan voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja. Tämä johtuu siitä, että suuremman järjestelmän asentaminen vaatii enemmän paneelien ja muiden osien asennusta, usein myös sähköjohdotusten ja asennuksen eri vaiheiden testausta.

Aurinkopaneelijärjestelmän asentaminen ei ole välttämättä vaikeaa, mutta se vaatii tarkkaa suunnittelua ja huolellista työskentelyä. Asennuspaikka tulee valita huolellisesti, jotta aurinkopaneelit saavat mahdollisimman paljon aurinkoenergiaa. Aurinkopaneelien kiinnitykset tulee asentaa turvallisesti, jotta ne eivät irtoa tai vaurioidu tuulen, lumen tai muiden sääilmiöiden vaikutuksesta. Lisäksi aurinkopaneelijärjestelmä on kytkettävä sähköverkkoon turvallisesti ja asianmukaisesti.

On suositeltavaa, että aurinkopaneelijärjestelmän asennuksesta vastaa ammattilainen, joka tuntee paikalliset säädökset ja asennusvaatimukset. Ammattilaisen käyttäminen varmistaa sen, että aurinkopaneelit asennetaan turvallisesti ja tehokkaasti. Ammattilaisen käyttäminen voi myös auttaa välttämään virheitä ja vaurioita asennusprosessin aikana.

3 suosituinta aurinkosähkön ratkaisua

8kWp premium

8kWp premium-aurinkopaneelipakettimme tarjoaa sinulle huippuluokan aurinkoenergian hyödyntämisen mahdollisuuden. Paketti sisältää 16 kappaletta Ralos RLS-505 aurinkopaneeleja, jotka takaavat erinomaisen hyötysuhteen, upean ulkonäön ja minimaaliset ympäristövaikutukset. Lisäksi pakettiin kuuluu 4 kappaletta Hoymiles HMS-1800 mikroinverttereitä sekä Hoymiles DTU-Lite-S datalähettimen, joka mahdollistaa seurannan ja valvonnan aurinkopaneelijärjestelmälle. Voit myös valita lisäoptiona Hoymiles DTU-Pro-S datalähettimen.

Lue lisää
10 kWp Basic

10 kWp Basic-aurinkopaneelipaketti, joka tarjoaa luotettavan ja taloudellisen ratkaisun aurinkoenergian hyödyntämiseen. Paketti sisältää 24 kappaletta Jinko Solar TIGER NEO 54HL4-V 425WP N-TYPE BLACK FRAME aurinkopaneeleja, jotka tarjoavat erinomaista suorituskykyä ja kestävyyttä. Lisäksi pakettiin kuuluu Growatt MOD 10000TL3-X invertteri sekä Growatt WiFi-moduli tuotanseurantaa varten.

Lue lisää
4 kWp premium

4 kWp premium-aurinkopaneelipaketti, joka tarjoaa sinulle huippuluokan ratkaisun aurinkoenergian hyödyntämiseen. Paketti sisältää 8 kappaletta Ralos RLS-505 aurinkopaneeleja, jotka tarjoavat erinomaista suorituskykyä ja luotettavuutta. Lisäksi pakettiin kuuluu 2 kappaletta Hoymiles HMS-1800 mikroinverttereitä sekä Hoymiles DTU-Lite-S datalähettimen, joka mahdollistaa helpon seurannan ja valvonnan aurinkopaneelijärjestelmälle. Voit myös valita lisäoptiona Hoymiles DTU-Pro-S datalähettimen.

Lue lisää

Aurinkopaneelien huolto

Aurinkopaneelijärjestelmät ovat yleisesti ottaen erittäin kestäviä ja huoltovapaita, mutta niiden huoltaminen on kuitenkin tärkeää niiden toiminnan turvaamiseksi ja niiden käyttöiän pidentämiseksi.

Aurinkopaneelit tulee pitää puhtaana, jotta ne pystyvät keräämään auringon säteilyä mahdollisimman tehokkaasti. Pöly, lika, siitepöly ja lintujen ulosteet voivat kerääntyä aurinkopaneelien pinnalle ja heikentää niiden tehoa. Aurinkopaneelit tuleekin puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi painepesurilla tai pehmeällä sienellä ja vedellä.

Lue lisää

Peruskäyttö

Medialaitteet

Valaistus

Ajoneuvon lataus

Valitse Energia Optimoijat


Energian Optimoijat on suomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja energian tuottamiseen ja kulutukseen. Yrityksen palveluihin kuuluu nykyisten järjestelmien optimointi sekä uusien ratkaisujen tarjoaminen asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Olemme erikoistuneet aurinkopaneeli- ja aurinkosähköjärjestelmien suunnitteluun, asennukseen ja huoltoon. Yrityksen asiantuntijat perehtyvät aina huolellisesti asiakkaan tilanteeseen ja kokonaisuuteen, jotta he voivat tarjota parhaita ratkaisuja energian tuottamiseen ja kulutukseen. Energia Optimoijat tarjoaa ratkaisuja niin omakoti- kuin yritysasiakkaillekin.

Lue lisää

AURINKOSÄHKÖN LOPUTTOMAT MAHDOLLISUUDET

Tuottamaasi aurinkosähköä voit hyödyntää niin moneen eri tarkoitukseen kuin keksitkään, kavin keittäminen, puhelimen lataus, asunnon lämmitys, lämpimän veden lämmitys, medialaitteiden sähkönkulutus, ruuanlaitto, sähköauton lataus…

Ilmainen energiaopas.

Pääse alkuun.

Jos olet koskaan miettinyt energian kulutusta ja varsinkin energian tuottamista niin ota yhteyttä ja kerromme mielellämme teille sopivista vaihtoehdoista.