LOADING...

Energiatehokkuus

Lämmitys

Energiansäästö

Mukavuus

Hiljaisuus

Etäohjaus

ENERGIATEHOKAS RATKAISU VESIKIERTOISIIN LÄMMITYS- JÄRJESTELMIIN

Vesi-ilmalämpöpumppu, ulkoilma-vesilämpöpumppu tai tuttavallisemmin VILP, IVLP tai jopa UVLP – kätevällä ratkaisulla on monta nimeä. VILP toimii samalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu, mutta ulkoilmasta kerätty lämpö siirretään ilman sijasta veteen. Näin vesi-ilmalämpöpumppu siis lämmittää sekä rakennuksen vesikiertojärjestelmän että käyttöveden.

Vesi-ilmalämpöpumppu on energia- ja kustannustehokas ratkaisu joko uudistaloon tai korvaamaan vanhan talon sähkö- tai öljypohjaisen lämmitysjärjestelmän. VILP sopii hyvin energiansäästäjäksi myös vanhan järjestelmän rinnalle. Laitteen koko riippuu käyttötarkoituksesta – päälämmönlähteenä vesi-ilmalämpöpumppu on jääkaapin kokoinen, sekundäärisenä lähteenä reilusti pienempi.

Peruslämpö

Käyttövesi

Etäohjaus

Tinkimätön Laatu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄMMIN JA ENERGIATEHOKAS

Vesi-ilmalämpöpumppu edellyttää aina vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän. Pumpun ulkoyksikön puhallin kierrättää höyrystimen läpi ulkoilmaa, ja ulkoilman lämpö muuntaa höyrystimessä olevan kylmäaineen kaasuksi. Kaasuna kylmäaine puristuu pumpun kompressorissa korkeampaan paineeseen, jolloin kaasu kuumenee entisestään. Kuuman kaasun avulla lämmitetään sitten talon lämmönjakojärjestelmässä kulkeva vesi sekä rakennuksen lämmin käyttövesi.

Vesi-ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä vain laitteen toimintaan, eli se on ilmalämpöpumpun lailla energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka voi tuottaa suuria säästöjä lämmityskustannuksissa. Kovilla pakkasilla vesi-ilmalämpöpumppu siirtyy käyttämään sähköllä toimivaa lisälämmitystä, sillä tällöin ulkoilmasta ei saada tarpeeksi lämpöä pumpun toimintaan.

Vesi-ilmalämpöpumppuja on kahta päämallia: Split ja Monoblock. Split-mallissa lämpöpumpun kylmäkoneisto on jaettu erikseen ulkoyksikköön ja sisäyksikköön, joiden välillä kiertää kylmäaine. Monoblock-mallissa kaikki tekniikka on ulkoyksikössä, ja sisäyksikön varaajan ja ulkoyksikön välillä kiertää pelkkä vesi. Monoblock-laite voidaan myös kytkeä suoraan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän, esimerkiksi öljylämmityksen, rinnalle.

Vesi-ilmalämpöpumppu vai tavallinen ilmalämpöpumppu?

 

Vesi-ilmalämpöpumpun etuna on, että toisin kuin ilmalämpöpumppu, se ei välttämättä tarvitse rinnalleen muuta lämmitysjärjestelmää. VILP sopii siis rakennuksen päälämmitysjärjestelmäksi, ja sen avulla voidaan hieman kohteesta riippuen saavuttaa jopa 40–70 prosentin säästöt lämmityskustannuksissa.

Vesi-ilmalämpöpumppu vaatii toimiakseen vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän, eli kohteessa on oltava vesikiertoinen lattialämmitys tai vesilämpöpatterit. VILP sopii pääasiassa vain lämmitykseen, kun taas viilennykseen sopii paremmin ilmalämpöpumppu.

Vesi-ilmalämpöpumppu on tavallista ilmalämpöpumppua suurempi investointi, mutta myös sen aikaansaamat säästöt ovat suuremmat, koska käyttövesikin saadaan lämmitettyä pumpun avulla. Samaan tapaan kuin ilmalämpöpumpussa, asennuskustannukset voidaan vähentää kotitalousvähennyksenä verotuksessa.

VESI-ILMALÄMPÖPUMPUN ASENNUS; SIJOITTAMINEN JA HUOLTO

Ilmalämpöpumpun tapaan VILP:n saa asentaa ainoastaan alan ammattilainen, jolla on osaamista kylmätekniikasta ja sähkötöistä. On tärkeää valita sellainen vesi-ilmalämpöpumppu, joka sopii Suomen pohjoisiin oloihin, jotta laitteen automaattinen sulatus toimii eikä pumpun alle kerry jäätä.

Laitteen sijoittamisessa tulee ottaa huomioon pitkälti samanlaiset asiat kuin ilmalämpöpumpun kohdalla: ilman pitää päästä kiertämään vapaasti laitteen ympärillä ja on tärkeää muistaa, että sisä- ja ulkoyksikkö voivat molemmat pitää kovaakin ääntä. Lisäksi vesi-ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö ei saa talvella jäädä lumen alle, ja sisäyksikkö on sijoitettava tilaan, jossa on lattiakaivo.

Vesi-ilmalämpöpumpun suuremmat huollot tulee pääsääntöisesti jättää ammattilaisille. Ulkoyksikön osalta on kuitenkin hyvä seurata, ettei laitteeseen tai sen alle kerry talvella jäätä. Sekä sisä- että ulkoyksikön suodattimet voivat myös kaivata säännöllistä puhdistusta. Noudata kuitenkin aina laitekohtaisia huolto- ja puhdistusohjeita.

NAUTI LÄMPIMÄSTÄ KODISTA

VESI-ilmallämpöpumppuja on monen merkkisiä ja tyyppisiä. Meiltä löydät ratkaisun tarpeisiisi olise sitten perinteisempi tai vähän erikoisempi toive ominaisuuksista.

Helppokäyttöinen

Asentamiimme Vesi-ilmalämpöpumppuihin annamme hyvän käytönopastuksen sen lisäksi että ne ovat helppokäyttöisiä.

Etävalvonta mahdollisuus

Vesi-ilmalämpöpumppuja voi halutessaan valvoa ja ohjata etänä, joten jos olet lomalla niin voit tarkistaa pumpun toiminnan mistä haluat.

Lapsiystävällinen

Vesi-ilmalämpöpumpulla tuotettu lämpö on ihanan tasaista ja äänetöntä

RAHAA SÄÄSTÄVÄ RATKAISU

Energiaoptimoijat tarjoaa energiatehokkaita vesi-ilmalämpöpumppuja pakettiratkaisuna, sisältäen laitteen ja asennuksen. Ota yhteyttä!