LOADING...

Energiatehokkuus

Lämmitys

Energiansäästö

Mukavuus

Luotettavuus

Etäohjaus

KAIKENKATTAVA

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

Maalämpö on kaikenkattava lämmitysjärjestelmä, jossa hyödynnetään maahan sitoutunutta lämpöenergiaa. Maahan energia päätyy suoraan auringostamme ja tätä ilmaista energiaa on maassa tarjolla vielä miljardeiksi vuosiksi! Ainoastaan energian pumppaaminen maasta maksaa eikä sekään paljoa, kun käytössä on oikein asennettu ja optimoitu maalämpöpumppu.

Maalämpöpumppu on energia- ja kustannustehokas ratkaisu joko uudistaloon tai korvaamaan vanhan talon sähkö- tai öljypohjaisen lämmitysjärjestelmän. Maalämpöä ei kannata ottaa vanhan järjestelmän rinnalle (öljy, puu, pelletti). Valtion hankintatuki myönnetään ainoastaan, kun fossiilinen lämmitysjärjestelmä irtikytketään/puretaan talosta.

Lämpöä 24/7/365

 Älylaitteella ohjattava

Huolivapaa

Tinkimätön Laatu

LÄMMIN JA MUKAVA

Maalämmön etu vesi-ilmaan on se, että ilmalämpöpumpun tapaan maalämmöllä voidaan tehdä myös maaviileää. Tämä toimii samanlaisella periaatteella kuin ilmalämpöpumppu ja sisäyksikkökin on samanlainen joko seinälle tai kattoon upotettava malli .

Maalämpöpumppu vaatii toimiakseen vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän, eli kohteessa on oltava vesikiertoinen lattialämmitys tai vesilämpöpatterit.

Maalämpöpumppu on vesi-ilmalämpöpumppua ja ilmalämpöpumppua suurempi investointi, mutta myös sen aikaansaamat säästöt ovat suuremmat, koska energianlähde eli maaperä on tasalämpöisempi ja sitä pystytään hyödyntämään paremmin, kuin ulkoilmaa. Samaan tapaan kuin muissa lämpöpumpuissa, asennuskustannukset voidaan vähentää kotitalousvähennyksenä verotuksessa.

LÄMPÖÄ MAANKAMARASTA

Maalämmössä muista lämpöpumpuista poiketen lämpöä ei haeta ilmasta vaan nimensä mukaisesti maasta. Tiesitkö muuten, että MLP voi hyödyntää myös vesistöä energianlähteenä? Jos tarkkoja ollaan niin Maalämpö voidaan hakea karkeasti kolmesta paikasta: porakaivo kallioon, joka on yleisin muoto. Lämmönkeruupiiri voidaan myös upottaa vaakasuoraan pintamaahan esim pellolle tai muulle isommalle aukealle. Harvinaisin keruutavoista on vesistö mutta on täysin mahdollista asentaa keruupiiri esim lammen tai vesistön pohjaan. Tällöin on vain huolehdittava viiden vuoden välein keruupiirin puhdistus limoittumasta.

Maalämpöpumppu koostuu kahdesta lämmönvaihtimesta/lämmönsiirtimestä: höyrystimestä ja lauhduttimesta, kompressorista, paisuntaventtiilistä sekä kylmäaineesta, jonka olomuodon muutoksiin lämpöpumpputekniikka perustuu. Lämmönkeruuputkistossa kiertävä maaliuos tulee toiseen maalämpöpumpun kahdesta lämmönvaihtimesta, höyrystimeen, jossa se kohtaa maalämpöpumpun jääkylmän kylmäaineen  – kylmäaine höyrystyy. Kaasuuntunut höyry ajetaan kompressoriin, joka puristaa sen korkeaan paineeseen lämmittäen kaasun. Lämmitetty kaasu ohjataan maalämpöpumpun toiseen lämmönvaihtimeen, lauhduttimeen, jossa lämmitettävä kiertovesi jäähdyttää kylmäaineen nesteen ja kaasun seokseksi vapauttaen lämmön talon lämmitysjärjestelmän käyttöön sekä käyttöveden lämmitykseen.  Kylmäaine johdetaan paisuntaventtiiliin, jossa kylmäaineen paine laskee tehden siitä jälleen täysin nestemäistä. Höyrystimessä prosessi alkaa uudestaan kylmäaineen kohdatessa lämpimämmän maaliuoksen.

Maalämpöpumppu kuluttaa sähköä vain laitteen toimintaan, eli sekin on energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka voi tuottaa suuria säästöjä lämmityskustannuksissa. Kovilla pakkasilla maalämpöpumppu siirtyy käyttämään sähköllä toimivaa lisälämmitystä mikäli sen oma kapasiteetti ei riitä lämmöntuottoon.

NAUTI LÄMMÖSTÄ, NAUTI ELÄMÄSTÄ

Lämmityksen hallinta hyppysissäsi

Voit hallita kotisi lämmitystä puhelimellasi (Android&iOS) valmistajien omilla optimoiduilla sovelluksilla.

Aurinkosähkön hyödyntäminen

Osassa tarjoamistamme maalämpölaitteista on valmiudet suoraan hyödyntää itsetuotettua aurinkosähköä. Siinäpä vasta kombo!

Toimintavarmat merkit

Tarjoamamme laitteet edustavat alan johtavia merkkejä sekä toimijoita, joilla on kymmenien vuosien kokemus laitteiden valmistamisesta.

HALPAA JA KUSTANNUSTEHOKASTA LÄMPÖÄ

Maalämmön avulla sinäkin voit nyt alkaa säästää lämmityskustannuksissa. Liity tyytyväisten lämmitysasiakkaidemme joukkoon!

    ÄLYKKÄÄN ASUMISEN ABC

    Kauttamme kaikki älykkääseen lämmitykseen ja kodin automaatioon liittyen. Valikoimissamme on kattava määrä erilaisia laitteita ja järjestelmiä juuri sinun kotisi lämmitykseen ja automatisointiin kustannustehokkaasti.

    PYYDÄ MEIDÄT ILMAISELLE KARTOITUSKÄYNNILLE!

    Kartoitetaan paras ratkaisu sinulle ja sinun kodillesi. Alan ammattihuiput ja asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.