LOADING...

 Valaistus

Lämmitys

Energiansäästö

Mukavuus

Ilmaista energiaa

Etäohjattavuus

PÄÄSTÖTÖN

AURINKOSÄHKÖ

Aurinkosähkö on uusiutuva ja ympäristöystävällinen energiamuoto, joka perustuu auringon säteilyenergian hyödyntämiseen. Aurinkoenergia onkin kannattava ratkaisu kohteisiin, joissa kuluu kesäaikaan paljon sähköä esimerkiksi ilmastointiin. Se sopii myös hyvin kesämökille tai asuntoautoon, jossa kaikki sähköntarve voidaan täyttää aurinkosähköllä.

Peruskäyttö

Medialaitteet

Valaistus

Ajoneuvon lataus

UUSIUTUVAA ENERGIAA

Aurinkosähkö sopii mainiosti myös muiden sähköjärjestelmien rinnalle. Aurinkosähkön avulla voidaan näin vähentää uusiutumattomien energiamuotojen kulutusta, eikä aurinkoenergia itsessään tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Se on myös pitkäjänteinen ratkaisu, sillä aurinkoa on saatavilla ainakin seuraavat 5 miljardia vuotta!

OPTIMI OLOSUHTEET

Suomen vilpoiset ilmasto-olosuhteet eivät ole aurinkosähkön kannalta ongelma, sillä itse asiassa aurinkopaneelit toimivat parhaiten viileässä. Valoisien kesäöidemme ansiosta Suomessa riittää vuositasolla auringon säteilyenergiaa yhtä paljon kuin muuallakin Euroopassa. Jonka vuoksi vuosituotto on hyvä ja investointi kannattava

MITEN AURINKOENERGIA TOIMII?

Aurinkokennot ovat laitteita, joiden avulla auringon säteilyä voidaan muuttaa sähköenergiaksi. Auringonsäteet koostuvat fotoneista eli energian välittäjähiukkasista, joihin auringon säteilyenergia on varastoitunut. Saapuessaan aurinkokennon pinnalle fotonit luovuttavat säteilyenergian eteenpäin pinnan elektroneille, jotka vuorostaan siirtävät energian aurinkokennojen virtajohtimiin. Tämä energia muunnetaan invertterin avulla tasasähköstä kodin laitteiden käyttämäksi vaihtosähköksi. Aurinkokennoista muodostetaan laajempia kokonaisuuksia eli aurinkopaneeleja, joiden jännitettä ja virtaa voidaan säädellä.

Aurinkojärjestelmän mitoitus

Aurinkosähköön perustuva järjestelmä mitoitetaan aina kohteen mukaan, eli kennoja ja paneeleja kytketään sen verran, miten paljon sähköä esimerkiksi kesämökki tarvitsee – valaistukseen riittää pienikin aurinkopaneeli, kun taas televisio, jääkaappi ja lämminvesivaraaja edellyttävät isompaa aurinkosähköjärjestelmää.

Aurinkoenergian varastointi

Aurinkosähkö voidaan varastoida akkuihin esimerkiksi muuten sähköttömällä kesämökillä tai asuntoautossa. Järjestelmä voidaan myös liittää yleiseen sähköverkkoon, jolloin ylimääräinen kerätty aurinkoenergia voidaan myydä eteenpäin sähköyhtiölle. Tämä on paitsi taloudellista, myös ekologista!

Aurinkosähkö nykyisen järjestelmän rinnalle

Jos aurinkosähkö halutaan kestäväksi ja ekologiseksi ratkaisuksi jonkin toisen energiamuodon rinnalle, pyritään siihen, että auringolla voitaisiin kattaa noin kolmasosa kohteen, esimerkiksi sähköverkkoon liitetyn omakotitalon, sähköntarpeesta.

AURINKOPANEELIEN ASENNUS,

HUOLTO JA PUHDISTUS

Aurinkopaneelit on mahdollista asentaa itse, mutta niiden liittäminen sähköverkkoon edellyttää sähköalan ammattilaista. Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun jättää suunnittelun ja asennuksen kokonaisuudessaan luotettavalle asiantuntijalle. Energiaoptimoijat tarjoaa aurinkosähköratkaisuja moneen eri tarpeeseen, sisältäen laitteet ja asennukset.

On tärkeää, että aurinkopaneelit ja -kennot sijoitetaan sopivaan paikkaan, johon aurinko paistaa kesällä esteettömästi vähintään 8 tunnin ajan. Suomessa aurinkopaneelit suositellaan asentamaan kohti etelää ja 45 asteen kallistuskulmaan optimaalisen energiantuoton varmistamiseksi kesäaikaan. Rakennuksen katto voi usein olla paneelille sopiva sijoituspaikka, mutta kannattaa olla tarkkana: ohutkin varjo, kuten savupiippu tai lipputanko, voi vähentää aurinkopaneelin sähköntuottoa oleellisesti. Paneelit itsessään vievät tilaa vain pinta-alansa verran.

Aurinkosähköjärjestelmä vaatii hyvin vähän huoltoa tai kunnossapitoa. Pääsääntöisesti paneelit edellyttävät noin kerran kesässä pesua ja puhdistusta lämpimällä vedellä ja sienellä, mikäli niiden pinnalla on paljon likaa, nokea tai siitepölyä. Talvisaikaan aurinkopaneelit voi putsata lumesta varovasti harjaamalla.

Paneeleilla on useamman vuoden takuu, ja niiden odotettu käyttöikä on useita kymmeniä vuosia. Aurinkosähköjärjestelmä onkin helppohoitoinen ja ekologinen ratkaisu moneen kohteeseen.

AURINKOSÄHKÖN LOPUTTOMAT MAHDOLLISUUDET

Tuottamaasi aurinkosähköä voit hyödyntää niin moneen eri tarkoitukseen kuin keksitkään, kavin keittäminen, puhelimen lataus, asunnon lämmitys, lämpimän veden lämmitys, medialaitteiden sähkönkulutus, ruuanlaitto, sähköauton lataus…

Ilmainen energiaopas.

Pääse alkuun.

Jos olet koskaan miettinyt energian kulutusta ja varsinkin energian tuottamista niin ota yhteyttä ja kerromme mielellämme teille sopivista vaihtoehdoista.